Ninette Larsen: Hybrid, 61 sider, 150 kroner, Forlaget Gladiator.

Overbevisende digterdebutNinette Larsen - Hybrid

Det nystartede og ambitiøse forlag Gladiator lægger al ydmyghed på hylden i sin præsentation af den purunge debutant Ninette Larsen (født 1994), der udkommer på forlaget med sine såkaldte tableauer under titlen Hybrid.

Der er lagt op til det helt store gennembrud: ”noget nyt, noget ikke-før-set” hedder det i følgebrevet, der også indeholder en beskrivelse eller læsevejledning til teksten skrevet af forfatteren selv. På omslaget kalder Gladiator-forfatter Josefine Klougart sin kollega for ”En helt særlig ny stemme i dansk litteratur”.

Men det er egentlig lidt synd med alle de hyldende og vejledende ord, inden man overhovedet er kommet i gang med bogen, for Larsens talent kan sagtens stå alene og ville måske endda stå stærkere, hvis det fik lov.

”vrangskyllet”

”Hybrid” er virkelig en meget overbevisende debut. Neologismer som ”ingenstedsnærværende” og ”vrangskyllet” viser digterens nonchalant intuitive omgang med sproget og hendes insisteren på original præcision i fremskrivelsen af billeder.

Det lille værk er inddelt i tre afsnit befolkede af skiftende personer. Der er først og fremmest et jeg og et du, der er gennemgående, men der er også de krølhårede døtre, faderen, cellisten Bob, pianisten, Christian VII, Jim, den omskiftelige Mirelle og hotelmutteren Dyveke med sine koneben og ”musselinantræk og opsmøget chemise”.

Sprogbrugen er nuanceret og avanceret og detaljeret og åbner døre til en række universer, som læseren bliver ført behændigt rundt i. Hør bare: ”Du revolutionerer hele forestillingen om, hvad et ansigt har at råde over. Der sidder en lille nar i din iris og klapper.” Ninette Larsen debuterer med sikker hånd.

[Anmeldelsen er tidligere bragt i Fyens Stiftstidende]

Køb bogen her